Blog

Dit zijn de 5 beste tips voor het versturen van leuke kaartjes

Het versturen van een mooie, leuke of grappige wenskaart is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van de relaties met je vrienden, familieleden, collega’s en/of zakenrelaties. Het versturen van een leuke, origineel wenskaart die de ontvanger bij blijft is echter iets dat veel mensen erg lastig vinden. Dit komt doordat de gangbare wenskaarten iedereen inmiddels wel bekend zijn, de lading niet dekken of onvoldoende ruimte bieden voor een persoonlijke touch, boodschap of wens. Herken je dit probleem en wil je graag leren hoe je echt leuke en originele wenskaarten maakt en verstuurt? Lees dan snel verder voor de beste tips. 

 

Ontwerp zelf een kaartje

Een unieke en leuke wenskaart kun je tegenwoordig gemakkelijk zelf maken. Op verschillende websites kun je mooie verjaardagskaarten, communie kaarten, lieve geboortekaartjes, grappige pensioen kaarten en meer volledig zelf ontwerpen. Dit doe je door het uploaden van een mooie foto en bijvoorbeeld door te spelen met kleuren, effecten, stickers, lettertypen, thema’s en stijlen. Vervolgens voorzie je de kaart van een originele tekst (zie tip #2) en je originele kaart is klaar om verstuurd te worden! 

 

Een originele tekst verzinnen doe je zo

Een goede wenskaart is voorzien van een originele tekst. De tekst hoeft dus geen standaard wens voor iemand te zijn, maar kan ook bestaan uit een gedicht, een mooie quote, een songtekst of een uitspraak die echt bij de ontvanger past. Maak het persoonlijk! 

 

Stuur een kleinigheidje mee

Het ontvangen van een kaartje is al erg leuk, maar dit wordt nog leuker wanneer er een presentje bijgevoegd is. Verstuur het kaartje dan ook samen met een klein cadeautje, zoals een cadeaubon of een lekkere reep chocolade. Succes gegarandeerd! 

 

Maak een collage kaart

Een originele wenskaart is een kaart die persoonlijk is. Wil je een kaart versturen die volledig persoonlijk is en die de ontvanger mogelijk zelfs in huis wil inlijsten of ophangen? Overweeg dan eens een mooie collage kaart te maken met verschillende, goed bij elkaar passende foto’s van jou en/of de ontvanger. Maak het een mooi geheel door de foto’s met eenzelfde effect te bewerken. Bestel de kaart vervolgens in XXL-formaat en voilà, de kaart is niet alleen een wenskaart, maar ook wanddecoratie geworden! 

 

Kaartjes versturen met klasse: denk aan de details

Wil je het versturen van een mooie kaart écht goed doen? Voorzie de kaart dan van een mooie envelop met uniek design of in een opvallende kleur. Sluit de envelop met een stijlvolle sluitzegel voor het beste resultaat. 

 

Geef een antwoord