Blog

Een kitten als cadeau geven

Mijn beste vriendin is binnenkort jarig. Ze wordt 21! Ze woont al lekker op zichzelf en heeft een vriend. Natuurlijk moet ik wel het perfecte cadeautje voor haar halen. Gewoon iets leuks wat ze lang bij zich wil houden. En dan ook echt laten zien dat het een speciaal geschenk is. Ik moet werkelijk laten zien dat ik om haar geef en dat ze door heeft dat ik haar door en door ken! En toen kwam ik al snel op een heel goed idee, let op!

Wat zou ze willen?

Ik hoorde toevallig haar en haar vriend kletsen over samenwonen. Dat neemt altijd wat tijd in. Maar toen hoorde ik ook dat zij misschien een huisdier samen wilde. Alleen vonden ze een hond wel lastig. Dat begreep ik wel met het uitlaten van de hond. Dat is altijd lastig wanneer ze allebei nog zo druk zijn. Toen kwamen ze op het idee om een vogel te nemen maar dat had mijn beste vriendin liever niet. Uiteindelijk hoorde ik het: een kitten!

Leuk maar vergt veel werk

Een kitten leek me een leuk cadeau om aan haar of eigenlijk hun te geven. Zo heeft ze iets wat ze bij zich houdt en wat haar doet denken dat ik om haar geef. Naast de leuk zijn kittens wel veel werk. Een kitten heeft natuurlijk de goede verzorging nodig om groot en sterk te worden. Daarom moet een kitten in de beginnende weken erg goed verzorgd worden. Maar daar vertrouw ik ze wel mee.

Misschien een paar tips?

Om zeker te zijn dat alles goed zou komen ging ik een soort boekje samenstellen om daarin te verwerken wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor zo een kitten. Zo is voeding van groot belang. De voeding moet worden aangepast aan de leeftijd van de kitten. Zo kan je een soort vervangende melk geven. Dit kan gebruikt worden als een vervanger of als bijvoeding. Hierin zitten benodigde vitaminen en mineralen in voor de kittens. Ook moeten de kittens worden gevaccineerd tegen bepaalde ziektes. En natuurlijk moeten de kittens worden ontvlooid en ontwormt.

Dat moet wel goed komen!

Ook niet onbelangrijk zijn medicijnen en supplementen voor de kitten. Ook niet vergeten een kattenbak en daarvoor extra benodigdheden. Natuurlijk ook speelgoed waar de kleintjes mee kunnen spelen, en verzorgen van de buitenkant van de kat. Af en toe moet de kat wel gewassen worden om zo mooi schoon te blijven. Al deze informatie en dan uitgewerkt met de bron van medpets erbij en een kitten. Dat moet toch wel een leuk cadeau zijn!

Geef een antwoord