Blog

Een zomer aan de Belgische kust in Oostende

Deze aantrekkelijke vakantieregio vol natuur, cultuur, beach clubs en heel wat recreatiemogelijkheden weet jaarlijks vele duizenden Nederlandse toeristen te bekoren. Oostende is de perfecte vakantiebestemming aan de Belgische kust. Het is niet voor niets dé Koningin der badsteden.

Havenstad

Oostende is een typische havenstad centraal langs de Belgische kust, op slechts 35 kilometer van de Nederlandse grens. Zijn historisch stadscentrum heeft uitlopers tot bijna op het uitgestrekte strand. Je vindt er vele mooie winkels, boetiekjes en stijlvolle restaurants. In het Oosten is er de zeehaven met de industriële sfeer van verlaten scheepswerven. De uitgestrekte duinen ademen rust uit in alle seizoenen.

Heerlijk onthaasten

In Oostende is het heerlijk relaxen op het strand, op een van de vele gezellige terrasjes op de zeedijk of in het stadscentrum. Voor de lekkerbekken telt Oostende vele uitstekende (vis) restaurants en de wereldkeuken is er nooit veraf. Dat is lang niet alles, want Oostende heeft de vele (Nederlandse) toeristen veel meer te bieden. Onbekende plekjes die je ongetwijfeld zullen weten te boeien.

Sexual Healer

Wist je dat de Amerikaanse soul- en r&b zanger Marvin Gaye twee jaar in Oostende verbleef? Via een digitale wandeldocumentaire Marvin Gaye Midnight Love Journey word je meegenomen naar twaalf hotspots waar je alles te weten komt over zijn comeback en het ontstaan ​​van zijn monsterhit "sekstherapie". Een geweldige manier ook om kennis te maken met de minder bekende plaatsen van Oostende.

Streetart hoofdstad van Europa

The Crystal Ship' is het grootste street art festival van Europa en strijkt jaarlijks neer in Oostende. Straatkunstenaars uit de hele wereld werken jaarlijks rond één thema. Hun werken zijn permanent. Tijdens dit hoog aangeschreven festival werken tegelijk 50 kunstwerken in alle centrumstraten van Oostende.

Theater aan Zee

Tijdens je zomervakantie in Oostende moet je zeker ook dit tiendaagse theater- en muziekfestival bezoeken. In de afgelopen 20 jaar presenteerde het festival podiumkunsten die muziek, literatuur, fotografie en andere disciplines combineren met beginnende artiesten. De verschillende voorstellingen vinden zowel binnen als buiten plaats, verspreid over de ganse stad.

Toegankelijk

Het centrum van Oostende is ook toegankelijk. Dé winkelstraat is de Kapellestraat waar modeliefhebbers van allerlei slag beslist hun gading vinden. Er is wel genoeg variatie om ook anderen te plezieren. Hier bevinden zich ook heel wat (vis) restaurants, aangename koffiehuizen, gezellige caféés en enkele gezellige terrasjes met vlak bij het gerenoveerde station.

Alcoholverslaving

Vele soorten bieren, geestrijke dranken en kleurrijke cocktails vind je hier overal. Wil je van je alcoholverslaving af? Dat is makkelijker met alcoholisme tests en passende counseling.

Geef een antwoord