Blog

Neem het vervoer in eigen beheer met een tweedehands oplegger

De dingen in de wereld zijn zelden meteen waar u ze wil hebben. Wie heeft er nooit met een bank door een trappenhuis gesjouwd, waarbij het meubel in elke mogelijke standen om zijn as gedraaid moest worden om het ding te krijgen waar u het wilde hebben? Persoonlijk reken ik dit tot de meest vervelende bezigheden die het leven in petto heeft. Voor ondernemers is het vervoer van producten echter nog een stuk ingewikkelder dan voor consumenten. Producten worden van hot naar her vervoerd in deze geglobaliseerde wereld. Veel ondernemers kiezen er dan ook voor om het transport van de vruchten van hun ondernemerschap uit te besteden aan een logistiek bedrijf. Dit begrijp ik heel goed. De volgende keer dat ik een bank naar mijn appartement moet tillen, geef ik ook mijn neefje 10 euro om het voor mij te doen. Als ondernemer zou ik er echter wat langer over nadenken. Transport maakt namelijk een voortdurend onderdeel uit van uw bedrijfsproces. Als u dit in eigen hand neemt, kan dat een hoop geld schelen.

Transport in eigen beheer met de aanschaf van een tweedehands oplegger

Laten we in de geest van het voorbeeld van de bank blijven en als voorbeeld even veronderstellen dat u een meubelhandelaar bent. Misschien staat er een fabriek in Hongarije waar uw banken en stoelen worden gemaakt. Deze wilt u graag in Belgie aan de man brengen. In deze situatie is het een stuk voordeliger als u het vervoer zelf uitvoert dan dat u aanklopt bij een vrachtwagenbedrijf. Via het platform Trucks kunt u voordelig allerlei tweedehands voertuigen en logistieke hulpmiddelen op de kop tikken. Er staat bijvoorbeeld menig oplegger te koop die ervoor gemaakt zijn om producten als sofa's mee te vervoeren. Afhankelijk van de grootte van uw onderneming (en de vraag of u een geschikt rijbewijs hebt) kunt u ervoor kiezen om zelf achter het stuur te kruipen of om iemand in te huren. In het eerste geval bent u helemaal goedkoop uit.

Voor iedere klus een geschikte oplegger

De kans is natuurlijk aanwezig dat u geen meubelhandelaar bent. Misschien produceert u groenten of fruit, elektrische fietsen of duurzame waterflesjes, bontjassen of wandelschoenen. Welk product u ook vervoert, op Trucks vindt u opleggers in alle soorten en maten. Momenteel staat er meer dan 7000 opleggers online. Genoeg reden dus om het transport van uw product niet zomaar uit te besteden. Overweeg het eens om een tweedehands oplegger aan te schaffen!

 

Geef een antwoord